Parodontológia

Fogkő eltávolítása

Ultrahangos készülékkel történik, ha szükséges íny alatt is elvégezzük különböző kéziműszerekkel vagy egyszerű ínyműtéttel.
A polírozást apró forgó kefékkel és polír pasztával végezzük vagy egy speciális “homokfúvó” rendszerrel, melynek szemcséi a bikarbonát és víz keveréke, valamint az erős nyomás hatására kíméletesen behatolnak az apró zománcrésekbe is és eltávolítják az elszineződéseket. Tükörfényes, élvezetes fogfelszíneket eredményez, pácienseink nagy megelégedésére.
Szájhigiéniás tanácsadást végzünk,a szájzuhanyt,fogselymet és különböző fogköztisztító kefék használatát javasoljuk,helyes alkalmazásukat oktatjuk.

Ínyműtét (gingivectómia)

A fogak körül kialakult ínygyulladások megszűntetésére nem mindig elegendő az alapos fogkőtisztítás. A tasakok eltávolítása kisebb ínyműtéttel jár, ez sajnos gyakran a fognyakak “csupaszításához ” vezet, melyet csak irányított szövetregenerációs vagy csontpotló műtétekkel, membrán technikával lehet majd korrigálni (guided tissue regeneration).

Lokális, gyógyszeres kezelések

A több ülésben elvégzett fogkőtisztítás után és közben,az ínyműtétek után,az íny tökéletes gyógyulása érdekében különböző hámosító,gyulladáscsökkentő anyagokat használunk ,melyeket helyileg ecseteléssel vagy parodontális sebkötésekkel helyezünk fel.

Copyright © 2010 Kinddental. Minden jog fenntartva.

Készítette Honlapkészítés-online marketing