Fogpótlások

Fogfelépítés csapos műcsonkkal

A fogak koronai részének felépítése történhet a fogtechnikus által készített öntött fémcsappal és koronákkal. Ez utóbbiak lehetnek hagyományos  fémkerámia, kerámia vagy cirkónium koronák.
Gyakran a rendelőben használjuk az előregyártott  titán fémcsavarokat vagy az esztétikus üvegszálas csapokat majd ezután kompozit tömőanyagokkal építjük fel a fog koronai részét. Mindezt egy ülésben elvégezhetjük.

Koronák, hídak

A leggyakrabban a kiterjedt foghiányok pótlására a hídakat és koronákat készítjük, kizárólag nikkelmentes fémötvözetből vagy cirkóniumból természetesen kerámia leplezéssel.

Kombinált munkák

Ha nincs meg a szükséges fogszáma rögzített fogpótláshoz, akkor egy olyan fogmű készülhet aminek van egy a fogakra rögzülő hídrésze melyhez különböző finommechanikai rögzítőkkel csatlakozik egy kivehető fogsorrész, melyek esztétikailag és stabilitásban is tökéletes egységet alkotnak.

Részleges illetve teljes fogsor

Nagyon kiterjedt foghiány vagy fogatlan állcsont esetében készítünk fogsort, melynek az alaplemeze készülhet fémlemezből vagy műanyagból.

Harapásemelő sín készítése

Bizonyos stressz hatások miatt rágóizmaink éjszaka görcsösen összehúzódnak, ami fogcsikorgatásban nyilvánul meg, esetleg a fogzománcot is is túlzott kopásfelszínek károsítják. A súlyosabb esetekben az állkapocsizületi porc is sérül, elkopik, ami fájdalommal, kattogással és a szájnyítás korlátozásával járhat, nagyon gyakran erős fejfájással társul.
Ebben az esetben szoktuk javasolni az éjszakai harapásemelő síneket, amivel az izületi felszíneket kimozdítjuk a kényszerhelyzetekből és tehermentesítjük, így tud regenerálódni a porcszövet és a fájdalom is csökken.

Copyright © 2010 Kinddental. Minden jog fenntartva.

Készítette Honlapkészítés-online marketing