Esztétikai fogászat

Kerámia héjak és koronák

Kerámia héjak és koronák:A gyönyörű mosolyhoz szükséges egészséges,fehér fogakat többféle úton sikerül restaurálni.A legegyszerűbb a töméscsere a megfelelő színárnyalat kiválasztásával .A nagyobb hibák javítására,az alaki eltérésekre,fogrések megszűntetésére a héjkerámiákat ajánljuk.(lásd még konzerváló fogászat)A gyökérkezelt fogakat általában fel  kell építeni üvegrosttal erősített csapokkal majd fémmentes kerámia vagy cirkónium koronákat készítünk.A fogfehérítés céljából készített héjkerámiák fogszínének meghatározása előtt professzionális fogfehérítést végzünk a maradék fogakon.

Fogfehérítés

Egyre erősebbé válik az igény betegeink körében a fehér és csillogó fogak iránt, így olyan kezelés vált szükségessé, mely nagyfokú hatékonysággal, a lehető legkisebb időráfordítással jár, biztonságos és kíméli a fogakat.
Az egyik módszer melyet rendelőnkben használunk az a teljes fogsorról vett minta alapján készített mélyhúzott szilikon sínnel történik. Ebbe a sínbe a páciens saját maga helyezi be a megfelelő koncentrációjú fehérítő gélt.A kezelés kb.2 hétig tart.
A  másik és leghatásosabb módszer a professzionális fogfehérítés a Beyond plazmalámpával a rendelőben.A kezelés 70 percig tart,előzetesen alapos fogkőtisztítást  végzünk.A fogínyt izoláljuk majd a fehérítő gélt foganként felhelyezzük és 10-12 percig aktíváljuk a plazmalámpával.KB.2-3 ciklusra van szükség, majd a fogak érzékenységének csökkentése érdekében fluoridos kezelést alkalmazunk. Ha szükséges megismételjük pár nap múlva a kezelést,a színes élelmiszerek fogyasztását el kell kerülni pár napig.

Fogékszer

A fogékszereket (kis csíszolt üveg,drágakő vagy aranyékszer) a fog károsítása nélkül a fogzománcra ragasztjuk, általában fényrekötő tömőanyagokkal. Könnyen eltávolítható.

Copyright © 2010 Kinddental. Minden jog fenntartva.

Készítette Honlapkészítés-online marketing